Over Ons

Over Kinderopvang De Dobbel

Kinderopvang De Dobbel te Didam is begonnen als hobby, maar nu al ongeveer 3 jaar als professioneel kinderopvang alom bekend in de regio....

Margreet van de Vlasakker, eigenaresse van Kinderopvang De Dobbel, had zes jaar geleden al pleegkinderen. Toen ouders hoorden dat zij weggingen, wilden zij weten of ze ruimte had om hun kindeern op te vangen. Zo is het balletje gaan rollen.

Kinderopvang de Dobbel vangt kinderen op met een lichamelijke beperking in de leeftijd van twee tot twaalf jaar. Wij geloven in de kracht en het kunnen van het kind en willen bevorderen dat het door een prettige en veilige omgeving zelfvertrouwen krijgt en groei doormaakt.

Gemiddeld bied De Dobbel aan 28 kinderen in de maand opvang. Sommigen alleen één dagdeel per week, anderen zijn er elke werkdag. Kinderopvang is er ook in het weekend ( om de veertien dagen ) Er zijn ook kinderen die blijven slapen. Regelmatig zijn er leuke uitstapjes gepland, zoals een bezoek aan de pannenkoekboot, een dagje naar het strand, de dierentuin etc.

Kinderopvang De Dobbel wil kwaliteit bieden Dit gebeurd o.a. door begeleiding via de gemeente van het project 'Ik Start Smart'. Ook zijn er zeven vaste stagiares die op vaste dagen meehelpen in De Dobbel. De begeleiders van Kinderopvang De Dobbel hebben allen ruime pedagogische ervaring. Tevens zijn alle medewerkers in het bezit van een (kinder) EHBO-diploma.

De achtergrond voor de zorg van kinderen komt voort uit het werk dat Margreet eerder heeft gedaan ; Werken bij o.a. Kindertehuizen en Bureau Jeugdzorg. De kwaliteit vertaald zich in het regelmatig volgen van cursussen waaronder o.a. de cursus autisme, en gebarentaal.

De opvang die De Dobbel biedt is tweedelig :

De Dobbel is zowel een gastouderopvang als een opvang voor kinderen met een beperking