Informatie

Gastouderopvang

Kinderopvang De Dobbel is een kleinschalige kinderopvang te Didam. Van Maandag 07:00 uur t/m Vrijdag 19:00 uur ( flexibele tijden )kunnen de kinderen tussen 2 en 12 jaar terecht.

De Dobbel begint de dag met een ontvangstmoment. Daarna start de dag. In een kleine groep neemt de begeleiding met de kinderen de dag door. Hierdoor ontstaat er structuur voor het kind. Deze structuur wordt voor het kind inzichtelijk gemaakt aan de hand van een pictobord. Regelmatig staat er een thema centraal. Daarnaast zijn er ontspannings- en rustmomenten en op vaste tijden maaltijden.

De groepen zijn klein, waarbij de kinderen worden ingedeeld op hetzelfde niveau en/of leeftijd. De indeling vind plaats na een intakegesprek met de ouders. Hier worden ook alle bijzonderheden besproken. Kinderopvang de Dobbel biedt een kindvriendelijke omgeving, ondersteunende begeleiding door pedagogisch onderlegd personeel, en altijd met respect voor het kind.


Kinderopvang voor kinderen met een beperking

Kinderopvang De Dobbel biedt ( met name in de weekeinden ) van Vrijdag 16:00 uur t/m Zondag 16:00 uur opvang voor kinderen met een beperking. Hieronder kan worden verstaan : Kinderen met ADHD, autisme, het syndroom van Asperger, Pdd-nos etc. Het begrip beperking is voor ons ruim. In een persoonlijk intakegesprek bekijken wij wat De Dobbel voor uw kind kan betekenen.

De opvang van kinderen met een beperking gebeurd ook in het weekeinde. ( meestal om de week ) Hierdoor zijn wij in staat om het kind alle aandacht te geven die het verdient. De kinderen hebben ook iets om naar uit te kijken. Zo gaan we bij mooi weer bijv. met onze eigen bus naar het berenbos, een strandwandeling maken, of een speurtocht op de hei of in het bos. Bij slecht weer gaan we naar bijv. een zwemparadijs, het speelgoedmuseum, de bioscoop of we knutselen lekker thuis.

Thuis is ook de plek waar de kinderen hun rustmomenten vinden, en op vaste tijden de maaltijden nuttigen. Verder kunnen ze allerlei spelletjes spelen, muziek maken, dansen en zingen, de dieren verzorgen etc.